Blir så besviken!

Nu måste jag bara beklaga mig...
Idag när jag och min man satt och åt lunch så sa jag att jag skulle försöka hinna baka bullar och pizza snurrar innan de åker på onsdag. Han och kompisarna skall åka till Knutstorp och köra hoj.
När jag berättade detta så säger han: "Men du skall ju vara sur och grinig över att jag skall ut å köra samt tillbringat 12 timmar om dagen i en veckas tid med att färdigställa hojen, inte vara hjälpsam och komma med godsaker. Så är det iaf för andra"
Va?! Kan man vara sur och grinig för att man får tillbaka en glad och trevlig karl med mungiporna bakom öronen? Jag får ju dessutom ta igen det vid senare tillfälle, då kanske jag vill åka på en vecka och sy/sticka eller gå på konferens...
Nu ni tjejer runt om i landet som inte delar era karlars intresse, låt de hållas så får ni igen det senare, med råge. Annars skickar ni dem till mig!!!!

När katten e borta, dansar råttorna på bordet

Har idag, när Håkan ändå är i Sundsvall, passat på att skriva teoriprovet till MC-kortet så nu e det bara själva lörningen kvar innan det är dax att åka till F18 och på inspekterad av högre instanser. Så om allt går enligt plan så borde jag väl ha mitt efterlängtade kort i början av juli eller så. (har man hållit på sedan -04 så borde detta vara nära nog) Har ju kommit lite annat ivägen under dessa senaste åren, men snart så har jag mitt kort och Morgan kanske har tagit tag i sitt kissande så han kan köra om de stora grabbarna i enduroskogarna :) eller vad tror ni?

Max blir hemma imorgon, har ögoninflammation så det heter duga, dock har Morgan tandis på eftermiddagen så då får Max vara med farmor en stund, och på torsdag kanske jag kan få lite jobb gjort... det behövs, de senaste dagarna har gått åt till att plugga, plugga och ta hand om huset och igår fick jag dessutom förlustanmäla mitt körkort och spärra bankkorten, ca 10minuter senare kom en dam och lämnade det hos mig, hon hade hittat det utanför förskolan.... surt men jag kunde häva förlusten på vägverket när jag var där och skrev och bankomatkortet skall jag ändå byta under sommaren så det gjorde inte så mycket, men just nu e jag glad att jag har ett annat kort på en annan bank så jag kan handla mat å så medans Håkan e bort, i morgon blir det stor handling. Skall dock börja dagen med att jobba lite i verkstaden.

Skokloster 1:a Maj

Dagen började med att jag och Håkan lämnade barnen hos farmor och farfar för att sedan byta till skyddskläder sätta oss på svarta faran och ansluta till resterande leksugna likasinnade inne på Frejgatan.
Det borstades på de för dagen utsedda hästarna och avresa gjordes med 4 ryttare och 2 ryggsäckar. Hästarna var i början (innan matstopp) lite glada över att få komma ut och det skenades hej vilt, med ryttarna var glada för det ändå. Ena ryggsäcken tyckte dock att det inte var så kul och bytte häst tillsammans med ryttare.
Transporten ut till Skokloster var krokig och rolig, god mat kom väl till pass innan avfärd i nu lite lugnare tempo i början för att sedan öka mera efter det att glassmagarna börjat skrika och Sigtuna stod som nästa stopp.
En tur till Vaxholm/Bogesund han vi med på ritten oxå innan det vart ren transport tillbaka til Frejgatan för att där stalla upp och sedan komma hem till ett dukan bord tillsammans med tjocka släkten :)
Nu (måndag) har träningsvärken i ben och mage lagt sig men minnena finns kvar.

En olycka såg vi på hela dagen det var en häst som vilkt sitt framben bak till magen :( efter att han haft närkontakt med framförvarande, dock klarade sig ryttare med lindriga skador.

Många fina 2 och 4 benta hästar kunde beskådas på skoklster.

Jag skall måla hela världen lilla mamma...

... eller så får det räcka med svärföräldrarnas hus. Det har skrapats, borstats, grundats och målats hos dem torsdag till söndag, Dock gjorde jag och Håkan ett uppehåll för att kunna roa oss på egen hand :)
Mellan allt arbete så har vi ätit mat, kunna sätta sig vid ett dukat bord gör att man lätt blir bortskämd. Så nu när Håkan är borta ett par dagar och håller kurs får vi väl se vad det erbjuds ur skåpen.
Morgan har dessutom lärt sig cykla så snart ni cross åkare, blir det åka av. Hans högsta önskan är ju en cross, så nu jobbas det på att hålla sig torr hela dagarna. Och än så länge funkar det :) snart får han första belöningen i form av drake.

Men det där med målande iaf, så e jag rätt slut i kroppen å nu skall bara vårat eget hus, garage och vedbod målas, det ser vi fram emot .... kanske kan få en och annan hjälpande hand? Vem vet.

Håkan kommenterade att vi måste upp till HS några dagar i veckan oxå, men jag vill ha grymt bra betalt om jag skall måla HS... dessutom tror jag det är en stenbyggnad så då slipper jag :) men å andra sidan kanske man inte måste måla bara för att Morgan skall ha möjlighet att cykla.


RSS 2.0